BUKU TEORI SENI VISUAL 3 : TEKNIK MELUKIS FIGURA

LAMAN UTAMA KATALOG SAMPEL BUKU1 SAMPEL BUKU2 SAMPEL BUKU3 SAMPEL BUKU4 SAMPEL BUKU5 SAMPEL BUKU6 CARA BAYARAN ALAMAT KAMI MUAT TURUN Blog

HARGA SENASKAH RM14.90 (BARU)

Sinopsis 

Asas teori seni visual siri praktikal 3 ini ditulis khas untuk membantu pelajar sekolah menengah dari tingkatan 1 hingga 6 memahami dan mengaplikasikan elemen dan prinsip seni visual dengan cara yang menarik dan praktikal. Melalui teknik pengajaran secara langkah demi langkah akan membantu pelajar mengembangkan literasi visual dan menjadi asas untuk pembelajaran seni visual pada masa hadapan. Setiap muka surat dalam siri ini adakah berdasarkan sukatan mata pelajaran yang ditetapkan. Setiap lembaran latihan praktikal yang disediakan membolehkan pelajar mengaplikasikan teori yang dipelajari dengan serta merta ke dalam lembaran  yang disediakan. Dalam bahagian ini ditunjukkan cara melukis figura secara berperingkat iaitu dari  segi raut wajah manusia, mata, telinga, bibir, hidung, susuk badan dan lain-lain anggota badan secara mudah dan bersistematik.

CONTOH KANDUNGAN DAN MUKA SURAT

Teknik menghasilkan rangka figura yang betul dan bersistematik diperkenalkan.

CONTOH MUKA SURAT

Teknik melukis figura lelaki dan perempuan mengikut pelbagai peringkat umur diperkenalkan.

CONTOH MUKA SURAT

Teknik melukis tangan dan jari figura ditunjukkan langkah demi langkah.Perbezaan antara jari figura lelaki dan perempuan juga dijelaskan.

CONTOH MUKA SURAT

Teknik melukis hidung manusia ditunjukkan langkah demi langkah.

CONTOH MUKA SURAT

Teknik melukis figura dengan pelbagai fesyen pakaian untuk lelaki dan perempuan. Teknik lakaran jenis fesyen dan pakaian ditunjukkan secara langkah demi langkah.

CONTOH MUKA SURAT

Teknik melukis figura pada pelbagai aksi yang menarik ditunjukkan. Penggunaan pendekatan perspektif untuk melukis figura dapat membantu pelajar menghasilkan figura dengan menekankan kepada konsep ruang, jalinan dan kesatuan.

Semua imej dalam laman ini adalah hakcipta penerbit.

BUKU KERJA ASAS MELUKIS FIGURA (BENTUK MANUSIA)

Pengarang : JP Lim, Mohd. Naim Osman & H G Tan

Penerbit: Mk Tech Publishing House

No. ISBN: 978-983-42104-8-9

Tahun Terbitan: 2010

Harga Buku: RM14.90